KB udělila granty mladým podnikatelům

27.11.2013 | , Komerční banka
Komerční sdělení


„S dobrým nápadem a zdravým odhodláním můžeš nastartovat své podnikání v každé době a v každém věku.“ Takové bylo motto grantového programu NASTARTUJTE SE.

Komerční banka spolu s Asociací malých a středních podniků a živnostníků ČR (AMSP ČR) vyzvala začínající podnikatele k přihlášení do grantového programu NASTARTUJTE SE 2013. Šanci na úspěch měl každý, bez ohledu na předchozí zkušenost s podnikáním. „V rámci grantového programu chceme umožnit nejlepším projektům jejich záměry snadněji realizovat,“ říká Michal Pánek, manažer Segmentového řízení – Retail Komerční banky.

Vítězové byli vyhlášeni 19. listopadu na výroční akci AMSP ČR – Den podnikatelů – a získávají tak finanční prostředky pro start svého podnikání. Program měl dvě kategorie: Cenu odborné poroty a Cenu veřejnosti. S vítězkou Ceny odborné veřejnosti Zuzanou Cabejškovou jsme mluvili o jejím vítězném projektu ZAZA Bottles.

Představíte nám prosím svůj projekt ZAZA Bottles?
Jsem studentkou průmyslové ekologie a mám vášeň pro udržitelný rozvoj. Se spolužákem jsme proto vymysleli lahev ze speciálního ekologického materiálu k opakovanému použití, která bude atraktivní i pro milovníky módy a stylu. Každý si ji totiž může přizpůsobit svému vkusu. Je to kvalitní lahev pro jakékoli studené nápoje, dobře těsní a může se mýt i v myčce. Tvar lahve je daný, ale zákazník si může vybrat z široké nabídky designů. Další prostor pro individuální vyjádření je pak na bocích lahve s vyměnitelnými panely, které lze střídat podle nálady, ročního období nebo oblečení. Zákazníci se mohou dozvědět více na našem Facebooku www.facebook.com/ZAZA.bottles.CZ. Hlavně ocením zpětnou vazbu a názory lidí.

Na jakých aktivitách v rámci svého projektu momentálně pracujete?
V současně době sháním tým spolupracovníků v Čechách. Zároveň se ale například snažím využít toho, že momentálně studuji v Japonsku, a tak zde navazuji obchodní kontakty nebo zjišťuji zpětnou vazbu od zákazníků. Prostě si ověřuji, že obchodní nápad ZAZA bude fungovat.

A jaké budou další kroky pro zhmotnění vašeho nápadu? 
Nejdůležitější bude dořešení designu lahve. Chystám spolupráci s talentovaným mladým designerem Petrem Strejčkem. V souvislosti s tím hledám dodavatele materiálu a výrobní a distribuční řetězec. Po sestavení týmu začneme na jaře chystat kampaň pro fundraisingový portál Kickstarter, kde bychom chtěli získat další prostředky, a hlavně první zákazníky.

Kdy si tedy budeme moci váš produkt koupit na českém trhu?
Směřuji k uvedení příští rok v létě či začátkem podzimu.

Co považujete za svůj dosavadní největší úspěch?
Největším úspěchem je výhra v grantovém programu Komerční banky NASTARTUJTE SE a také čestná cena z Podnikatelského inkubátoru při Technologické univerzitě v Delftu.

Jak chcete získané finanční prostředky z grantu využít?
Zejména na finalizaci designu lahve a prototypování, dále na přípravu fundraisingové kampaně na Kickstarter a na zajištění prvotní výroby a distribuce.

Komerční banka gratuluje Zuzaně Cabejškové a přeje ZAZA Bottles hodně úspěchů a spokojených zákazníků.

Komerční banka bude i nadále spolupracovat s AMSP ČR na projektu Svou cestou – Young business. Na webové stránce www.nastartujtese.cz najdou všichni začínající nebo budoucí podnikatelé užitečné informace a výhodné nabídky, které jim v jejich úsilí pomohou.  

 

Autor článku

Reklamní sdělení

Články ze sekce: Komerční sdělení