Do zóny v Plzni vstoupí firma Asteelflash, dá práci až 300 lidem

05.12.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Plzeň 5. prosince (ČTK) - Do druhé největší plzeňské průmyslové zóny CTPark vstoupí společnost Asteelflash, lídr ve výrobě elektronických součástí. Firma, jejíž ředitelství je ve Francii, už podepsala smlouvu na pronájem 4200 metrů čtverečních výrobních prostor, kde nabídne až 300 pracovních míst. Investice CTP, který vlastní 36 CTParků v ČR, Slovensku, Rumunsku a Polsku, dosáhne v souvislosti s tímto 300.000 euro (více než osm milionů Kč). S výrobou v Plzni začne od přelomu února a března, řekl ČTK Tomáš Novotný, regionální ředitel CTP pro západní Čechy.

Podle informací ČTK měla firma dosud pronajatou halu v Dobřanech na jižním Plzeňsku, odkud se plánuje přesunout právě do Plzně, kterou prochází dálnice D5 z Prahy do Německa.

"Halu od nás měli pronajatu v bývalých kasárnách, my pro ni nyní sháníme nového pronajímatele," potvrdil místostarosta Dobřan Martin Sobotka. Podle jeho informací by měla firma převést do Plzně i zaměstnance a zajistit jim dopravu tam a zpět. Údajně jde o zhruba 50 lidí.

"Plzeň je univerzitní město s dlouhou tradicí inženýrství a výroby. Díky tomu může nabídnout dostatek kvalifikovaných pracovníků," uvedl Novotný. Společnost Asteelflash díky expanzi spojí stávající provozy a přestěhuje se do Plzně, vyrábět zde bude tištěné spoje a základní desky pro technologie. Podle Novotného se firma na 300 zaměstnanců dostane postupně během roku 2014.

V Plzeňském kraji mají investoři trvale vysoký zájem o moderní nájemní haly, lehce přestavitelné anebo šité na míru. Jejich neobsazenost v regionu poslední měsíce výrazně klesla a je minimální. Důvodem je hlavně poptávka od dodavatelů automobilek a od logistických center pro Evropu. Investoři v kraji chtějí nejvíce haly u dálnice D5 na trase Praha - Plzeň - Rozvadov.

Největší plochou v kraji jsou Borská pole a sousední CTPark v Plzni, kde pracuje dohromady přes 12.000 lidí.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK