Výrobce armatur MSA uvedl na Opavsku do provozu novou halu

16.12.2013 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Dolní Benešov (Opavsko) 16. prosince (ČTK) - Výrobce průmyslových armatur MSA uvedl v Dolním Benešově na Opavsku do provozu novou halu. Její výstavba je součástí rozsáhlé modernizace výroby za více než 300 milionů korun, kterou firma zahájila na začátku letošního roku. Během dvou let by díky tomu mělo získat práci sto lidí. ČTK to dnes za společnost MSA sdělila Lenka Hrušková.

Provoz zahájila i moderní lakovna za 26 milionů korun. Při modernizaci firma nakoupila ultrazvukové vany, manipulační zařízení, svařovací automaty, ale také za 24 milionů korun armaturářský stroj DBF 800 od německého výrobce Dorries Scharmann. Podle Hruškové jde o nejmodernější armaturářský stroj v Evropě. Firma ještě vybuduje novou zkušebnu za 30 milionů korun, která začne fungovat v polovině příštího roku.

"Jsme přesvědčeni, že nová hala je největší a nejmodernější v ČR v naší oblasti a díky této investici naplníme své strategické cíle dalšího rozvoje," uvedl obchodní ředitel MSA Roman Baláž.

Investice do modernizace a rozšíření výroby MSA si vyžádala rostoucí poptávka. Hrušková uvedla, že obrat firmy se od roku 2011 zvýšil o 64 procent. Loni firma dosáhla tržeb 1,6 miliardy korun, letos předpokládá obrat ve výši 1,9 miliardy korun a v roce 2015 počítá s obratem 2,5 miliardy korun.

Společnost MSA patří do ruské skupiny Rimera-Group. Vyrábí kulové kohouty, šoupátka, klapky a ventily a také speciální armatury určené především pro jadernou energetiku. V roce 2012 společnost dosáhla zisku 63,9 milionu korun. MSA v současnosti zaměstnává 570 lidí, do roku 2016 by se jejich počet měl zvýšit o sto.

Více než 90 procent produkce firma vyváží do 60 zemí, nejvíce do Ruska a Jižní Koreje. V poslední době firma uzavřela několik významných zakázek pro plynovody a ropovody v Jižní Koreji, Turecku, Číně, Německu a na Blízkém východě. "Korejský region je pro nás důležitý a velmi perspektivní. S tamní společností KOGAS máme dlouhodobou spolupráci, přičemž v loňském roce jsme zaznamenali rekordní objem zakázek v celkové hodnotě přes 300 milionů korun," uvedl Baláž.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK