Studentské tarify se nenabízejí jen pro studenty

17.12.2013 | , Studentskefinance.cz
STUDENT


Studenti a mladí lidé představují pro mobilní operátory velmi důležité zákazníky. Právě oni totiž mobilní telefony milují, sledují novinky v této oblasti a velmi rádi je zkoušejí. Nevolají sice tak často jako třeba zaměstnaný byznysmen, ale hojně využívají nejrůznější další služby.

Studenti představují značný potenciál

Navíc jde o zákazníky s velkým potenciálem do budoucna, právě studenti vysokých škol mohou jednou zastávat důležité pozice a utrácet na mobilním trhu opravdu velké částky. Není se tedy čemu divit, že všichni mobilní operátoři na studenty vyloženě míří a že pro ně připravují speciální nabídku. Nabídka odráží to, co mladí lidé dělají nejraději, tedy surfování po internetu a posílání zpráv SMS. Ve většině nabídek lze objem zahrnutých SMS a dat ještě operativně měnit podle toho, nakolik je jich využíváno. Pochopitelně musí jít o nabídku, která předčí používání předplacených karet, které právě mladí lidé využívají nejvíce. Nutno ještě podotknout, že ačkoliv se tyto nabídky často nazývají „studentskými“, využívat je mohou vlastně všichni mladí lidé, kteří se vejdou do konkrétního věkového limitu. Dále jde o nabídky, pro které je třeba se operátorovi upsat na určité období, které činí většinou jeden rok. V takovém případě je tedy třeba navštívit prodejnu mobilního operátora a poskytnou svůj doklad, který poslouží také jako kontrola pro potvrzení věku.

O2 – běžné tarify se slevou pro mladé

Společnost Telefonica O2 neposkytuje žádné speciální tarify pro mladé, nebo studenty, avšak jim nabízí slevu ze stávajících neomezených tarifů. Jde o tarify Free O2, Free O2 Plus a Free CZ. Tyto tarify umožňují neomezené volání do vlastní sítě, do vlastní sítě s možností využívat 150 MB volných dat, nebo s neomezeným voláním do všech domácích sítí a volným 1 GB dat. Sleva činí 50 korun na každý tarif. Stejnou slevu získávají také zákazníci nad 60 let. Jde o úvazek na dva roky.

T-Mobile - nejlevnější nabídka

Studentský tarif od T-Mobile láká na to, že je nejlevnější. Pochopitelně, že to, co je nejlevnější, se může ještě nepěkně prodražit. Jde o tarif Bav se s Mých 5, který stojí necelých sto korun (99,83 včetně DPH). V rámci tohoto tarifu však student neobdrží žádné volné minuty na volání. Tarif nabízí volání na pět vybraných čísel za 2,93 za minutu, jinak je volání zpoplatněno 4,94 za minutu. SMSky lze posílat za jednu korunu, na pět vybraných čísel pak zdarma. Zpráva MMS se posílá za 6 korun. Tarif nenabízí žádná volná data, ta je možné si dokoupit v nejrůznějších balíčcích se slevou 150 korunu. Tento tarif si mohou aktivovat mladí do 27 let.

Vodafone – 150 volných minut za čtyři sta

Vodafone nabízí jednak tarif pro děti k „dospělému“ účtu zdarma, dále pak tarif Student, který slouží pouze studentům do 26 let. Studentský tarif stojí 399 korun a zahrnuje neomezené volání v síti Vodafone, 150 volných minut pro volání do dalších sítí, dále 150 MB dat měsíčně, posílání SMS do své sítě zdarma, do ostatních za 1,51 korun.

Operátor - Název tarifu Cena tarifu Cena za volání Cena za SMS Objem volných dat
Telefónica - Free 02 199 Kč 3,50 Kč, do sítě O2 neomezeně 1,50 Kč 0
Telefónica - Free 02 Plus 449 Kč 3,50 Kč, do sítě O2 neomezeně 1,50 Kč 150 MB
Telefónica - Free CZ 699 Kč Do místních sítí 0 Kč 0 Kč 1 GB
T-Mobile - Bav se s Mých 5 99,83 Kč 4,94 Kč
2,93 Kč 5 vybraných čísel
1 Kč
0 Kč pět vybraných čísel
0, na stávající balíčky sleva 150 Kč
Vodafone - RED do sítě pro studenty 399 Kč 3,49 Kč nad rámec 150 volných minut 1,51 Kč, do vlastní sítě zdarma 150 MB

Autor článku

Michaela Kadlecová  

Články ze sekce: STUDENT