E15:Firma Clanroy je v insolvenci,na účtu je 990 mil. Kč v minusu

07.01.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 7. ledna (ČTK) - Dražební firma Clanroy je v insolvenci, na účtu u Komerční banky je téměř miliardu korun v minusu. V dnešním vydání to píše deník E15. Firma dluží desítky milionů třeba Českým drahám (ČD), celkové závazky sám Clanroy vyčíslil na 143 milionů. Podle E15 drahám firma neplatila už od poloviny roku 2013, takže ČD na Clanroy podaly trestní oznámení.

Clanroy se v žebříčku největších dražebníků za loňský rok umístil s celkovým výnosem dražeb ve výši 318 milionů korun na třetím místě. Krátce před koncem loňského roku ale firma podala sama na sebe insolvenční návrh kvůli tíživé finanční situaci a jako řešení navrhuje soudu konkurz na svůj majetek, píše deník. Zástupci Clanroye na dotazy E15 nereagovali.

V návrhu jsou jako největší věřitelé uvedeni ČD s pohledávkou přes 54 milionů korun a mirošovická firma České lesy s více než 55 miliony. Podle drah je ale jejich pohledávka ještě o 11 milionů korun vyšší. Clanroy údajně neplatil ČD výnosy z dražeb dlouhodobě. "České dráhy proto podaly u policie na společnost Clanroy trestní oznámení pro zpronevěru," řekl E15 mluvčí drah Radek Joklík. Clanroy má navíc zablokovaný účet u Komerční banky, na kterém je aktuálně záporný zůstatek přes 990 milionů korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK