Penny Market otevře v dubnu v Dobřanech velkosklad pro Čechy

07.01.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Dobřany (Plzeňsko) 7. ledna (ČTK) - Obchodní řetězec Penny Market otevře v dubnu v Dobřanech na Plzeňsku logistický areál a velkosklad pro část Plzeňský, Karlovarský, Jihočeský a část Středočeského kraje. Stavba za necelých 400 milionů korun je před dokončením. Firma začala nabírat stovku lidí, zájem je obrovský, řekl ČTK starosta šestitisícového města Marek Sýkora. Jde o druhou největší investici ve městě. Loni v únoru tam firma Comtes FHT otevřela metalurgickou laboratoř na vývoj a výrobu moderních materiálů za čtvrt miliardy Kč.

V lednu a v únoru bude Penny Market dělat výběrová řízení na jednotlivé pozice. Po dohodě jsme zveřejnili na webu města pracovní pozice. Aby lidé mohli posílat do sídla Penny přihlášky a životopisy," uvedl. Na stovku míst už je 230 uchazečů. Řetězec potřebuje jak lidi se základním vzděláním i středoškoláky. Podle Sýkory se hlásí většinou lidé, kteří mají zaměstnání. Bydlí v Dobřanech, ale pracují někde jinde, a tak chtějí mít práci ve svém bydlišti, řekl.

Řetězec postaví také supermarket, po němž obyvatelé Dobřan dlouho volají. Přijme dalších 20 lidí. "S investorem jsme se navíc dohodli, že nám nad ním vybuduje multifunkční objekt nového zdravotnického střediska včetně zázemí v hodnotě asi 15 milionů korun," uvedl Sýkora. Budova má čerstvé stavební povolení a Penny nyní vybírá dodavatele stavby. Už tento měsíc se začne stavět, řekl. Podle dohody investora s městem má být celá stavba zprovozněna o prázdninách.

Středisko, které bude mít shodně jako prodejna 1000 m2 plochy, zabezpečí zdravotní péči pro Dobřany a široké okolí a zbude v ně ještě místo pro rozšíření o nové obory. "Ze strany investora jde o velmi vstřícný krok. Naším vkladem do společného projektu je část pozemků," uvedl Sýkora. Město bude lékařům prostory pronajímat. Bude tam zubní, dětské, praktičtí lékaři, diabetologie a gynekologie.

Logistický sklad bude zásobovat významnou část prodejen Penny Market v ČR. Desetihektarová plocha, kde areál vzniká, patřila hlavně soukromníkům. Město tam vlastnilo jen část plochy.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK