Rekonstrukce sídla Sazky za desítky milionů korun začne už letos

10.01.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 10. ledna (ČTK) - Sazka sázková kancelář opraví své hlavní sídlo v pražských Vysočanech. Opravy za desítky milionů korun začnou ještě letos, řekl dnes ČTK generální ředitel sázkové společnosti Robert Chvátal. Prozatím tak padly plány na prodej dvě desetiletí staré budovy.

"Budovu Sazky plánujeme zrekonstruovat a zmodernizovat přesně tak, jak jsme zmodernizovali nové losovací studio. Už jsme se sešli s vítězným architektonickým studiem a momentálně s ním konzultujeme naše představy o designu pater, kde budeme sídlit. Teprve na základě toho se dopracujeme k finálnímu rozpočtu," řekl ČTK Chvátal s tím, že rekonstrukce vyjde na desítky milionů korun. "Začneme s ní určitě ještě letos," dodal.

Sázková společnost za poslední dva roky, kdy ji nový majitel resuscitoval z konkurzu, personálně výrazně zeštíhlila. "Tým štíhlé Sazky se vejde zhruba do poloviny budovy, druhou polovinu budovy budeme dále pronajímat," podotkl Chvátal a dodal, že část kanceláří už nájemce má. V nejbližší době se má podle něj do budovy ve Vysočanech přestěhovat také jedna ze sesterských firem patřících stejně jako Sazka sázková kancelář do skupiny KKCG. Která konkrétně to bude Chvátal neprozradil.

Ještě loni na jaře společnost uvažovala o prodeji tohoto sídla. "Stávající budova je pro nás příliš velká, proto jsme připraveni ji prodat a jít do standardního nájmu," řekl ČTK loni v dubnu Chvátal. Vážným zájemcem o koupi byl Nejvyšší kontrolní úřad (NKÚ), který požádal tehdejší vládu premiéra Petra Nečase o uvolnění 327 milionů korun na koupi budovy. Vláda však žádost odmítla a NKÚ se dohodl na prodloužení nájmu v budově Tokovo v pražských Holešovicích. Vláda zamítnutí zdůvodnila hospodářskou situací, neoficiálně se jí nelíbila příliš vysoká cena.

Tu kritizovali i realitní experti, podle nich se cena nezrekonstruované budovy pohybovala kolem 200 milionů korun. Majitel holešovického sídla NKÚ, realitní magnát Radovan Vítek, ČTK loni v březnu řekl, že mu budovu Sazky nabízeli v roce 2011jen za 100 milionů korun.

Sazka sázková kancelář vznikla koupí loterijního byznysu od společnosti Sazka, která se v roce 2011 dostala do insolvence. Transakce skupiny PPF a KKCG stála 3,8 miliardy korun. Druhá jmenovaná skupina předloni v prosinci za nezveřejněnou částku koupila podíl PPF a stala se jediným vlastníkem společnosti Sazka, sázková kancelář. Česká loterijní jednička dosáhla v roce 2012 zisku před započtením úroků, daní, odpisů a amortizace (EBITDA) 1,3 miliardy korun.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK