Skupina Unilin ovládla výrobce dřevěných podlah Magnum Parket

14.01.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 14. ledna (ČTK) - Největší český výrobce dřevěných podlah, vyškovský Magnum Parket, změnil majitele. Za nezveřejněnou cenu ho koupila nadnárodní skupina Unilin. ČTK o tom dnes informoval Unilin. Magnum Parket se nyní rozdělí na dvě části - obchodní a výrobní, které budou mít v rámci skupiny vlastní přímé nadřízené.

"K žádným jiným změnám nedojde. Na trhu zůstane jak značka Magnum, tak i Quick-Step, pod kterou své produkty prodává Unilin," uvedl předseda představenstva Magnum Parket Pavel Lokaj s tím, že transakce podpoří další růst firmy v nadcházejících letech.

Koupě vyškovské společnost je čtvrtou akvizicí Unilinu v Česku za poslední rok. Kromě Magnum Parket koupila společnosti Pergo, Spano a Marazzi.

Společnost Magnum Parket z Vyškova zahájila výrobu třívrstvých dřevěných podlah v roce 1998. Od té doby se stala největším českým výrobcem dřevěných podlah se zaměřením na výrobu plovoucích podlah. Zaměstnává na dvě stovky lidí. Roční obrat firmy přesahuje 400 milionů korun. Přes 80 procent vyrobených dřevěných podlah společnost vyváží do zahraničí.

Skupinu Unilin v roce 2005 koupila světová jednička v oblasti podlahových krytin, americká Mohawk Industries. Unilin se zabývá výrobou laminátových, dřevěných a vinylových podlah pod značkou Quick-Step a Pergo, panelů na bázi dřeva, dekorativních panelů, střešních prvků a izolačních panelů. Zaměstnává na 5000 lidí v sedmi zemích světa. Mohawk Industries, která je na newyorské burze cenných papírů, zaměstnává 32.500 lidí, mimo jiné v Číně, Malajsii, Mexiku, Brazílii a Rusku. Obrat celé skupiny loni dosáhl 7,4 miliardy dolarů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK