Johnson Control prodlouží provoz v závodě v Roudnici nad Labem

15.01.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Roudnice nad Labem (Litoměřicko) 15. ledna (ČTK) - Společnost Johnson Controls prodlouží provoz ve svém závodě na stříhání a šití autopotahů v Roudnici nad Labem. Do roku 2017 by tady tak mělo být zajištěno nejméně 400 pracovních míst, sdělila dnes ČTK společnost. V polovině loňského roku přitom firma oznámila, že v Roudnici kvůli klesající poptávce výrobu do konce září roku 2014 ukončí. Část z 1635 zaměstnanců mělo možnost přejít do jiných provozů v Česku.

"Tři nové výrobní programy na stříhání a šití potahů zde naběhnou už v první polovině roku 2014. Firma očekává, že nové výrobní programy v roudnickém závodě by mohly do roku 2017 zajistit nejméně 400 pracovních míst," uvádí firma v tiskové zprávě.

"Jedna přední automobilka v poslední době hledala dodavatele na tři programy stříhání a šití autopotahů. Kontrakty na všechny tři programy získala společnost Johnson Controls," uvedl Peter Heift, viceprezident celé skupiny a generální ředitel Johnson Controls Automotive Seating.

Závod v Roudnici stříhá a šije potahy, jakož i další textilní a kožené součástky automobilových sedaček. "Ukončení výroby se však nelze vyhnout, bude pouze o nějaký čas odloženo. Dalším ukončením pracovních poměrů se v následujících měsících rovněž nelze vyhnout," píše se v prohlášení.

Litoměřicko je v rámci Ústeckého kraje regionem s nejnižší mírou nezaměstnanosti, přesto v prosinci 2013 dosáhla 9,8 procenta. Bez práce tu bylo více než 7800 lidí. V kraji je nezaměstnaných 11,5 procenta, nejvíce z celé země. Celostátní průměr činil 8,2 procenta.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK