Loterie Korunka loni zvýšila obrat na 330 milionů korun

17.01.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 17. ledna (ČTK) - Loterie Korunka, která dříve patřila společnosti Chance, loni zvýšila obrat na 330 milionů korun, což je meziročně o 15 procent více. Informoval o tom provozní ředitel společnosti Ondřej Rajšner. Vzrostl také počet vsazených tiketů, a to na 14 milionů. Po dominantní Sazce tak jde o druhou největší číselnou loterii na českém trhu.

Korunku si mohli sázející poprvé vsadit 17. května roku 1997, kdy ji na trh uvedla společnost Chance. Samostatná společnost Loterie Korunka pak vznikla odštěpením v roce 2013. Jediným akcionářem je pražská společnost Tamota, kterou od konce loňského roku vlastní podnikatelka Martina Slabihoudková.

Společnost loni výrazně rozšířila své pokrytí, když od února začala být dostupná i v síti poboček sázkové kanceláře Tipsport, která přitom provozuje vlastní číselnou loterii. Díky tomu se počet prodejních míst zvýšil na 1200. Do té doby si lidé mohli Korunku vsadit jen v pobočkách Chance.

"Hlavní úkol minulého roku, zvýšit pokrytí trhu, jsme splnili. V roce 2014 se chceme zaměřit především na větší propagaci Korunky mezi sázejícími i hledat nové zákazníky," naznačil plány pro letošní rok generální ředitel Loterie Korunka Jan Havel.

Korunka je číselná loterie, která kombinuje svět loterií a kurzového sázení. "Umožňuje sázejícím uplatnit různé herní strategie a vlastní expertní odhad v kombinaci s nastavením vkladu podle jejich možností a očekávání. Losuje se dvakrát denně 6 čísel ze 49. Výhry jsou pevně stanovené, sázející tedy vždy dopředu ví, kolik mohou vyhrát, a to bez ohledu na to, kolik dalších hráčů vyhraje také," přiblížil loterii Rajšner.

Dominantním lídrem trhu číselných sázek v ČR zůstává Sazka sázková kancelář, u níž lidé v číselných loteriích loni prosázeli takřka pět a čtvrt miliardy korun. Výrazně vzadu zůstává Fortuna, u níž se vsazené částky pohybují v desetimilionech, i Tipsport s prosázenými jednotkami milionů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK