Res končí po 15 letech v čele Čedoku, povede řetězec Uni Hobby

21.01.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 21. ledna (ČTK) - Miroslav Res (50) po 15 letech skončil v pozici generálního ředitele cestovní kanceláře Čedok, od února povede hobbymarket Uni Hobby. V Čedoku bude nadále působit v pozici předsedy dozorčí rady. Res to dnes potvrdil ČTK.

"Budu se vracet tam kde jsem začínal, tedy do maloobchodu. Je to přece jenom 15 let, takže je třeba změna," uvedl Res. V pozici generálního ředitele nejstarší české cestovní kanceláře skončil k 19. lednu. Řízením společnosti Čedok byl pověřen finanční ředitel Petr Kudela. Res zastával pozici generálního ředitele Čedoku od roku 1999.

Řetězec Uni Hobby má devět prodejen, desátá se staví v Uherském Hradišti. Plány v čele hobbymarketu zatím Res nastínit nechtěl, určitě chce ale dál expandovat. "Chceme to dále rozvíjet a posilovat, to je jednoznačné," dodal.

Na tuzemském trhu nyní působí řada hobbymarketových řetězců: OBI, Baumax, Bauhaus, Globus Baumarkt, Hornbach Baumarkt, Mountfield a Uni Hobby. Nejvíc prodejen má Mountfield, který v Česku provozuje 55 poboček.

Pět hobbymarketů OBI v Brně, Pardubicích, Českých Budějovicích, Zlíně a Hodoníně se od srpna loňského roku změnilo na prodejny Uni Hobby. Společnost OBI se tak loni dohodla na ukončení spolupráce s firmou Global Stores, která dosud provozovala šest marketů OBI jako franšízový partner. Global Stores patří podnikateli Jiřímu Šimáněmu.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK