Profireal Group prodala divizi Profidebt firmě Intrum Justitia

03.02.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 3. února (ČTK) - Finanční skupina Profireal Group prodala svou divizi obchodující s pohledávkami Profidebt. Jejím novým majitelem se stala vedoucí evropská společnost správy pohledávek Intrum Justitia. Profireal Group za prodej získala 31 milionů eur (850 milionů Kč). Částka zahrnuje i vyplacení úvěrů společnosti 19 milionů eur (50 milionů Kč). Skupina o tom dnes informovala ČTK.

"Jsme velice rádi, že Profidebt koupila právě Intrum Justitia. Profidebt tak získal významného vlastníka, který zajistí nejen jeho pokračování, ale i rozvoj," uvedl ředitel skupiny Profireal Group David Chour.

Profidebt je jedna z největších společností působících na trhu pohledávek v ČR a na Slovensku. Specializuje se nejen na prostý nákup a vymáhání pohledávek, ale také na mandátní správu pohledávkových portfolií. Za devět let své existence odkoupil v Česku a na Slovensku více než 200.000 pohledávek v nominální hodnotě téměř 10 miliard Kč. Za stejné období převzal od věřitelů ve vymáhání bezmála 600.000 pohledávek v nominální hodnotě 10,7 miliardy korun.

Prostředky získané z prodeje Profidebtu využije Profireal Group pro rozvoj své úvěrové divize Profi Credit. "Naše skupina se chce nadále věnovat hlavně poskytování úvěrů. Zanedlouho otevřeme pobočky v Rusku a vážně uvažujeme i o vstupu na další trhy v Asii a Jižní Americe," poodhalil plány Chour.

Finanční skupina Profireal Group podnikatele Davida Berana působí na finančních trzích střední a východní Evropy od roku 1994. Skupinu tvoří již jen dvě divize. Profi Credit je významným poskytovatelem půjček a úvěrů, Profi Investment se zabývá rozvojem nových investičních projektů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK