CVC Capital Partners získala podíl v Avast Software

05.02.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 5. února (ČTK) - Společnost CVC Capital Partners investovala blíže nespecifikovanou částku do tuzemské antivirové firmy Avast Software a získala v ní akciový podíl. Nová investice podle zástupců Avastu firmu ocenila na jednu miliardu dolarů. Dokončení transakce plánuje na březen. Firma to vedla v tiskové zprávě.

CVC se tak stane dalším akcionářem společnosti vedle zakladatelů Eduarda Kučery a Pavla Baudiše a fondu Summit Partners, který do Avastu investoval v roce 2010. Avast získané peníze použije na rozšíření působení v USA a expanzi do mobilních zařízení.

"Stále nejsme číslo jedna na všech trzích. CVC nám umožní stát se jedničkou v poskytování bezpečnostního softwaru pro PC v USA a Asii i leadrem v oblasti zabezpečení mobilních zařízení," uvedl generální ředitel Avastu Vincent Steckler.

Společnost Avast Software působí na trhu od roku 1988 a poskytuje bezpečnostní software pro PC, chytré telefony a tablety pro koncové uživatele a firmy. Společnost chrání více než 200 miliónů zařízení ve 40 jazycích.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK