Češi před zahájením olympiády už prosázeli miliony korun

07.02.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 7. února (ČTK) - Zimní olympijské hry v Soči oficiálně odstartují až dnes večer, Češi však už prosázeli na klání pod pěti kruhy miliony korun. Největší nápor sázek přesto kanceláře čekají až v půlce příštího týdne, kdy své olympijské účinkování zahájí čeští hokejisti.

Nejvíc sázek dosud nejspíš podali lidé u Fortuny. "Zatím jsme přijali vklady v celkové hodnotě necelých 30 milionů korun. Olympiáda tak potvrzuje už teď, že o ni sázkaři budou mít mimořádný zájem," informoval mluvčí Fortuny Petr Šrain. Prosázené miliony však hlásí i ostatní sázkové společnosti.

"V tuto chvíli již máme přijaty tisíce sázek. Naši klienti do svých tipů investovali miliony korun," poznamenala mluvčí Synotu Magda Pekařová. Další dva miliony korun přijala také Chance.

Mluvčí Tipsportu Jiří Hadrava ale upozorňuje, že olympijské sázení se ještě pořádně nerozjelo. "Sice už je prosázeno několik milionů korun, ale i sázkaři potřebují být vtaženi do olympijského dění. Třeba český tým nastoupí k prvnímu zápasu až ve středu. Přesto už je zápas Švédsko - Česko v tuhle chvíli nejsázenější olympijskou událostí," uvedl Hadrava.

Na hokej se nejvíc sází i jinde. "Podle předpokladu se sází nejvíc na hokej, mezi deset nejsázenějších příležitostí se probojovala už jen Martina Sáblíková," doplnila Světlíková z Chance.

Klienti Synotu zase dosud nejvíc sázeli na medailové umístění českých sportovců. "Sázející favorizují především ženy, konkrétně Martinu Sáblíkovou a Gabrielu Soukalovou," upřesnila Pekařová. I podle ní začne největší sázkařský boom se startem hokejového turnaje mužů.

Nejsledovanějšími sporty českých sázkařů o tomto víkendu budou hlavně rychlobruslení a biatlon. "Pro nadcházející víkend je pro sázkaře tématem hlavně rychlobruslení a Martina Sáblíková na trati 3000 metrů a dále pak biatlonové závody ve sprintu, kde se nejvíce sází na výsledek Gabriely Soukalové," potvrdil Šrain z Fortuny. Na to, že česká biatlonistka o víkendu získá medaili, si jen u této sázkové kanceláře vsadilo už více než tisíc lidí.

Zimní olympijské hry v Soči by podle sázkových kanceláří měly být nejsázenějšími hrami v historii. Češi by na ně měli prosázet stovky milionů korun. Tipsport očekává sázky za celkem 360 milionů korun, tedy dvojnásobek předchozí olympiády ve Vancouveru. Fortuna počítá s třetinovým nárůstem na 300 milionů korun. Sázkařským vrcholem roku však bude až fotbalové mistrovství světa v Brazílii, kdy Tipsport i Fortuna odhadují pokoření půlmiliardové hranice objemu přijatých sázek.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK