Kavánek 1. května skončí v čele ČSOB, nahradí ho Hollows

13.02.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 13. února (ČTK) - Šéf ČSOB Pavel Kavánek skončí ve funkci k 1. květnu. Nahradí jej John Hollows. Dnes to oznámila belgická KBC, majitel ČSOB. Kavánek ke stejnému datu nahradí Jana Švejnara v pozici šéfa dozorčí rady ČSOB. Hollows je nyní členem výkonného výboru KBC.

Pětašedesátiletý Kavánek pracuje v ČSOB přes 40 let, do banky nastoupil již v roce 1972 ve svých 24 letech po absolvování Vysoké školy ekonomické v Praze. V 70. letech působil také v londýnské pobočce Živnostenské banky. Podle vlastních slov nikdy nebyl členem KSČ. "V Londýně jsem byl v pozici obchodníka, který telefonuje a kupuje a prodává... Já jsem nikdy nebyl členem KSČ," řekl k tomu v roce 2000.

Od roku 1990 je členem představenstva banky a od roku 1993 předsedou představenstva a generálním ředitelem ČSOB. V roce 1992 absolvoval šestiměsíční vzdělávací kurz na Georgetownské univerzitě v USA.

V roce 2007 odložila protikorupční policie jeho případ, kdy byl Kavánek prověřován, zda se nedopustil podvodu, když v roce 2000 vyjednával se státem o převzetí kolabující Investiční a poštovní banky.

V roce 2007 získal Kavánek titul Bankéř roku.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK