FLEXI životní pojištění za loňský rok připisuje klientům zhodnocení až 6,82 %

13.02.2014 | , Česká spořitelna
Tiskové zprávy


Stěžejní produkt Pojišťovny České spořitelny, FLEXI životní pojištění, si u nejnovějších smluv běžně placeného pojistného připsal zhodnocení 6,82 %. V průběhu roku 2013 pojišťovna zhodnotila finanční prostředky svých klientů v průměru o 3,31 %. Pojistný trh tlačily kupředu světové akcie rozvinutých zemí (Amerika, Japonsko, západní Evropa).

„Rok 2013 se nesl ve znamení mírného optimismu. Lidé nadále nechtějí příliš riskovat, sází na garantované fondy a vybírají si bezpečnější investice,“ shrnuje situaci na finančním trhu Petr Zapletal, generální ředitel Pojišťovny České spořitelny. „Finanční trhy se v loňském roce vyvíjely velmi dobře, a tak se vyplatilo investovat i do méně konzervativních (negarantovaných) finančních instrumentů, například do akciových fondů. Díky tomu se někteří naši klienti dočkali velmi pěkného zhodnocení svých vkladů.“

Produktový tahoun – FLEXI životní pojištění – zhodnotil pravidelně ukládané finanční prostředky do garantovaného fondu s technickou úrokovou mírou 1,9 % téměř sedmi procenty a vklady do garantovaného fondu s technickou úrokovou mírou 2,4 % téměř pěti procenty. Jednorázové a mimořádné vklady FLEXI životního pojištění přinesly svým majitelům výnosy ve výši 0,69 %. Klientům, kteří upřednostňují riziko před konzervativním způsobem investování, nabízí Pojišťovna České spořitelny produkty bez garantovaného výnosu. Například investiční fond ERSTE RESPONSIBLE Stock America, který se zaměřuje na akcie firem z USA především z oblasti informačních technologií, zdravotní péče a průmyslu, přinesl nejvyšší zhodnocení v rámci investičního životního pojištění, a to úžasných 34,93 % p. a.

Podrobnosti o zhodnocení své pojistné smlouvy zjistí klienti Pojišťovny České spořitelny na svých výročních rekapitulacích, které v poštovních schránkách najdou během měsíce února.

 

 

 

Autor článku

Tisková zpráva  

Články ze sekce: Tiskové zprávy