Audit KB povede Floríková, Racocha jde do penzijní společnosti

18.02.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 18. února (ČTK) - Manažerka oddělení compliance v Komerční bance Sylva Floríková převezme od března pozici výkonné ředitelky pro interní audit a ředitelky auditu Société Générale pro region střední Evropy. Nahradí Pavla Racochu, který od dubna povede KB Penzijní společnost v pozici výkonného ředitele a předsedy představenstva. KB o tom dnes informovala ČTK.

Dosavadní výkonný ředitel a předseda představenstva KB Penzijní společnosti Pavel Jirák převezme od května pozici výkonného ředitele pro lidské zdroje v Komerční bance. Současný výkonný ředitel pro lidské zdroje David Formánek stane od 1. června 2014 v čele společnosti Modrá pyramida stavební spořitelna jako její ředitel a předseda představenstva. Tato změna ještě podléhá předchozímu souhlasu České národní banky.

Současný ředitel a předseda představenstva Modré pyramidy Jan Pokorný se rozhodl využít možnosti neplaceného volna, kdy se bude věnovat své rodině a oblastem mimo bankovní a finanční sektor. Floríkovou nahradil v roli manažera Compliance Tomáš Choutka, který působí v bance od roku 2004. Specializoval na problematiku compliance v oblasti investičního bankovnictví a od roku 2010 zastával roli zástupce manažera odboru Compliance.

Komerční banka, která patří k velkým tuzemským bankám, má celkem zhruba 1,58 milionu klientů. Akcie banky se obchodují na pražské burze. Hlavním majitelem KB je francouzská Société Générale s podílem 60,4 procenta.

fd mol

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK