Znojemský byt Borise Vostrého se vydražil za 1,28 mil. Kč

25.02.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 25. února (ČTK) - Znojemský byt Borise Vostrého se vydražil za 1,28 milionu korun. ČTK průběh elektronické dražby, jejíž konec se oproti původním plánům protáhl o půl hodiny, sledovala na portálu Okdražby.cz. Šlo o první dražbu majetku zakladatelů harvardských investičních fondů.

Z vyvolávací ceny 897.866 korun se tak výsledná výrazně přiblížila odhadované ceně bytu 3+1 se sklepem a garáží ve druhém patře zděného domu, kterou znalec určil na 1,3 milionu korun.

Dražbu vyhlásil kladenský soudní exekutor Petr Kučera, jenž řídí exekuce na Vostrého majetky v ČR. Umožnil je pravomocný rozsudek nad Vostrým a zakladatelem harvardských fondů Viktorem Koženým z října 2012. Dražby druhé části domu a dalších nemovitostí by měly následovat v dalších měsících. Peníze by měla získat nástupnická společnost - Harvardský průmyslový holding, a.s. v likvidaci, respektive jeho akcionáři.

Vostrý v reakci na nařízenou dražbu před časem pro týdeník Euro prohlásil, že se stále považuje za nevinně odsouzeného v politické kauze a že se plánuje obrátit na Evropský soud pro lidská práva. "Vilu nechal postavit můj dědeček, za Masaryka byl radním ve Znojmě. Až budu v důchodu, budu v ní bydlet. Rozhodně se nevzdávám," vzkázal týdeníku Vostrý.

Vrchní soud v Praze odsoudil Koženého a Vostrého za tunelování fondů k deseti a devíti letům vězení a miliardovým náhradám. Oba odsouzení se před rozsudkem dlouhodobě skrývají. Kožený bydlí na Bahamách, Vostrý v Belize, kde získal občanství. Snahy českých úřadů o jejich vydání zatím končily bezvýsledně.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK