Fond rozvoje bydlení povede nová ředitelka Eva Helclová

28.02.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 28. února (ČTK) - Státní fond rozvoje bydlení (SFRB) má novou ředitelku. Ministryně pro místní rozvoj Věra Jourová (ANO) do čela fondu jmenovala Evu Helclovou, informovala dnes mluvčí ministerstva pro místní rozvoj (MMR) Radka Burketová. Třiadvacetiletá Helclová v čele SFRB nahradí bývalého náměstka MMR Miroslava Kalouse, který byl řízením fondu pověřen loni na jaře.

Právnička a ekonomka Helclová byla v uplynulých letech konzultantkou SFRB v oblasti veřejné podpory. V roce 2010 působila na MMR jako ředitelka odboru bytového práva, analýz a metodického řízení, následně do roku 2011 vykonávala funkci ředitelky odboru politiky bydlení MMR.

Zabývala se mimo jiné metodickým řízením SFRB a tvorbou právních předpisů a analýz v oblasti bytové politiky ve sféře nájemního i vlastnického bydlení. Vystudovala fakulty právní a ekonomickou na Západočeské univerzitě v Plzni.

Státní fond rozvoje bydlení shromažďuje finanční prostředky určené na podporu bydlení. Hospodaří s vlastními penězi a rozděluje i příspěvky z příslušných fondů EU. Jeho cílem je podporovat soukromé a obecní investice do výstavby, oprav a modernizace bytů. Na programy podpory bydlení je v letošním rozpočtu vyčleněno 1,32 miliardy korun. Tyto peníze poskytne prostřednictvím nízkoúročených dlouhodobých úvěrů hlavně na rekonstrukce panelových domů a výstavbu nájemních bytů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK