Daramis postaví v Karlíně 160 bytů, v Horních Počernicích 87 domů

28.02.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 28. února (ČTK) - Developer Daramis plánuje letos na podzim začít stavbu 160 bytů v Karlíně a 87 rodinných domů v Horních Počernicích. ČTK to dnes řekl obchodní a marketingový ředitel společnosti Martin Vachek s tím, že bytový projekt chtějí dokončit do dvou let.

"Nyní máme ve výstavbě čtyři projekty a počítáme, že bychom v letošním roce uvedli na trh další dva projekty. Jeden bychom chtěli začít prodávat v květnu a jeden v září," uvedl Vachek s tím, že v následujících letech Daramis plánuje další dva až tři projekty.

Prvním je bytový dům se 160 byty v Karlíně. "Bude to projekt pro bydlení ve středním segmentu. Nejpozději v červnu zahájíme prodej a na podzim začneme stavět. Dokončení plánujeme za dva roky od zahájení výstavby," poznamenal Vachek.

Druhým plánovaným projektem je soubor 87 dvoupatrových a třípatrových řadových domů v Horních Počernicích, které developer postaví ve třech etapách. "Nepůjde o žádné luxusní bydlení, budou to domy pro střední třídu," upozornil Vachek.

Developer s izraelskými kořeny, který na českém trhu působí od roku 2000, v současnosti staví čtyři bytové projekty. Z toho dva, Sedmikráska ve Vysočanech u O2 areny a druhá etapa projektu Nad Motolským Hájem je těsně před kolaudací. Ta by se měla uskutečnit letos v červnu. Společnost už v ČR postavila zhruba tisíc bytů, investuje však i do kancelářských budov.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK