Studentbroker zahajuje již desátý semestr, nejlepšího odmění tabletem

14.03.2014 | , Fio banka
Tiskové zprávy


Na českých vysokých školách bylo zahájeno desáté kolo projektu Studentbroker, který za dobu své existence pomohl již několika tisícům studentů v praktickém pochopení problematiky investování na kapitálových trzích. Zapojeno je celkem 17 vysokých škol a univerzit.

Studentbroker je společný projekt Fio banky a české burzy RM-SYSTÉM, který simuluje reálné obchodování na světových burzách a je součástí osnov zapojených škol. Každý účastník má na začátku k dispozici virtuální 1 milion korun pro investice do akcií z české burzy RM-SYSTÉM, USA, Německa, Polska a 50 tisíc dolarů pro obchody s deriváty – futures kontrakty, jejichž podkladovým aktivem jsou indexy, měny nebo komodity jako například zlato, ropa či pšenice.

Cílem projektu je seznámit studenty s kapitálovými trhy a pedagogům poskytnout nástroj pro jednoduchý přehled o aktivitě a úspěšnosti jejich studentů. Výsledky jsou po každém semestru vyhodnocovány a nejlepší studenti jsou odměněni odbornými publikacemi a dalšími hodnotnými cenami – nejlepší student v kategorii Akcie získá špičkový tablet, v kategorii Deriváty pak čtečku knih od předního světového výrobce.

V minulém kole 2013 své akciové portfolio zhodnotila nejlépe studentka VŠE v Praze, která během pár měsíců zvýšila jeho hodnotu o více než 39 %. Nejlepšího výsledku z derivátových obchodů dosáhla studentka téže školy, která během dvou měsíců zhodnotila své portfolio o 163 %.

„Znalost problematiky kapitálového trhu považujeme za důležitou součást ekonomického vzdělání. Z tohoto důvodu jsme se před několika lety rozhodli zahájit práce na projektu Studentbroker, který v letošním roce bude studentům pomáhat v praktickém pochopení kapitálových trhů již podesáté. Věříme, že zájem o tento způsob výuky i nadále poroste a že studenti využijí získané informace také v reálném životě,“ říká k tomu Jiří Vodička, ředitel pro strategii a marketing Fio banky, partnera projektu.

 

 

 

 

Autor článku

Tisková zpráva

Články ze sekce: Tiskové zprávy