ČS nemovitostní fond koupil za 950 mil. Kč budovu Qubix v Praze 4

28.03.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 28. března (ČTK) - ČS nemovitostní fond spravovaný investiční společností Reico ČS koupil za 950 milionů korun administrativní budovu Qubix v Praze 4. Hodnota nemovitostí fondu tak přesáhla pět miliard korun, oznámil na dnešní tiskové konferenci předseda představenstva společnosti Reico ČS Martin Skalický.

Realitní fond České spořitelny budovu koupil od developerské společnosti S+B CEE Projektenwicklungs, která je součástí rakouské skupiny S+B Gruppe. Jde o jednu z největších letošních realitních transakcí na českém trhu.

Administrativní budova nedaleko stanice metra Vyšehrad s celkovou pronajímatelnou plochou takřka 14 tisíc metrů čtverečních je po dvouleté rekonstrukci v letech 2010-2012 první budovou v ČR s nejvyšším stupněm enviromentální certifikace LEED Platinum. Obsazenost budovy dosahuje 93 procent, k nájemcům patří například švýcarská společnost ABB, reklamní firma BigBoard, účetní a poradenská společnost TMF či personální poradenská firma Adecco. Budovu navrhl v roce 1976 architekt Jan Štípek pro ministerstvo dopravy tehdejšího Československa. Na přestavbě se podílela architektonická kancelář vídeňského architekta Ernsta Hoffmana.

ČS nemovitostní fond, který vznikl v roce 2007, je určen hlavně konzervativním investorům. Soustřeďuje se hlavně na dokončené komerční nemovitosti, v portfoliu jich má aktuálně devět.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK