Nejlepší webové stránky má mezi městy Most, z obcí Tisá

07.04.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Hradec Králové 7. dubna (ČTK) - Nejlepší městské webové stránky má Most, z obcí má na webu nejlepší prezentaci Tisá z Ústeckého kraje. Nejlepší elektronickou službou je mobilní aplikace Praha. Výsledky soutěže Zlatý erb dnes vyhlásili pořadatelé na 17. ročníku konference Internet ve státní správě a samosprávě (ISSS), která se koná v Hradci Králové.

Na druhém místě mezi městy skončil web bruntálské radnice, na třetím místě byla Jihlava. Mezi obcemi byly druhé Okříšky z kraje Vysočina a třetí Křižany z Libereckého kraje. Druhé místo v katergorii nejlepší elektronická služba vybojovala Jihlava za službu nazvanou Kam letí (naše) smetí a třetí příčku obsadil Cheb s interaktivní encyklopedií města.

Loni ocenění Zlatý erb za nejlepší webovou stránku města získal Úštěk. Cenu za nejlepší obecní prezentaci na internetu získal Chuderov. Cenu za nejlepší elektronickou službu loni vybojovalo Nové Město na Moravě se svým takzvaným klikacím rozpočtem.

Do letošního ročníku soutěže Zlatý erb se přihlásilo 414 měst a obcí, vloni to bylo 444 soutěžících, řekl dnes ČTK Roman Milner, který se podílí na přípravě soutěže. Cílem soutěže Zlatý erb je podpořit rozvoj internetových služeb ve městech a obcích.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK