Dolar klesá k euru, trhy dál ovlivňuje zápis z jednání Fedu

10.04.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 10. dubna (ČTK) - Americký dolar dnes klesal k euru a k japonskému jenu se dostal na nejnižší úroveň za tři týdny. Zápis z posledního zasedání měnového výboru americké centrální banky (Fed) podle agentury Reuters zklamal investory, připravené na pozvolné zpřísňování její měnové politiky.

Euro k dolaru kolem 20:45 SELČ vykazovalo nárůst o 0,3 procenta na 1,3893 USD. Dolar k jenu se během dne propadl až na 101,39 JPY, nejníže od 19. března. Později posílil a naposledy k japonské měně ztrácel 0,6 procenta na 101,41 JPY.

Podle analytiků zápis z březnového jednání Fedu ukázal, že banka je ochotna dále podporovat americkou ekonomiku a po ukončení svého programu nákupu dluhopisů bude vyčkávat ještě značnou dobu, než začne zvyšovat úrokové sazby.

Jako tendenci k nižším úrokovým sazbám si investoři vyložili i další zaznamenanou diskuzi členů Fedu, která se týkala pracovního trhu a jeho kondice. To způsobilo, že dolar dnes ztrácel k většině hlavních měn. Ztráty k japonskému jenu ale zmírnil po dnešních údajích, podle kterých počet nových žadatelů o podporu v nezaměstnanosti v USA minulý týden klesl na nejnižší úroveň od května 2007.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK