Americké akcie oslabují, akcie bank táhne dolů JPMorgan

11.04.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 11. dubna (ČTK) - Americké akciové trhy v první polovině dnešního obchodování oslabují. Bankovní sektor táhnou dolů akcie největší americké banky JPMorgan Chase, která oznámila nečekaně nižší zisk. Po čtvrtečním prudkém poklesu indexu technologického trhu Nasdaq jsou nadále slabé i akcie technologických a biotechnologických společností, napsala agentura AP.

Dow Jonesův index kolem poledne newyorského času (18:00 SELČ) vykazoval pokles o 0,4 procenta na 16.110 bodů. Širší index Standard & Poor's 500 odepisoval skoro 0,3 procenta na 1827 bodů. Index technologického trhu Nasdaq Composite ztrácel skoro 0,2 procenta na 4045 bodů a má namířeno ke třetí týdenní ztrátě v řadě.

Akcie banky JPMorgan před polednem ztrácely více než tři procenta a táhly dolů index S&P 500. Banka dnes oznámila, že jí čistý zisk v prvním čtvrtletí meziročně klesl téměř o pětinu na 5,3 miliardy dolarů, mimo jiné kvůli poklesu příjmů z obchodování s cennými papíry.

Akciové trhy v USA jsou tento týden velice nestálé. Ve středu jim k výrazným ziskům pomohl zápis z posledního zasedání americké centrální banky. Ve čtvrtek ale index Nasdaq zažil nejhorší den od podzimu 2011, když se investoři začali ve velkém zbavovat akcií některých technologických a biotechnologických firem.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK