CME jmenovala náhradu za odcházejícího Ronalda Laudera

15.04.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 15. dubna (ČTK) - Mediální společnost Central European Media Enterprises (CME) jmenovala do funkce nevýkonného předsedy správní rady Johna Billocka. Nahradila tak svého zakladatele Ronalda Laudera, který z funkce minulý měsíc odstoupil. Oznámila to dnes firma. CME v České republice vlastní televizi Nova a další stanice.

Billock dříve pracoval ve společnosti Time Warner, která je nyní největším akcionářem CME. Ta dnes jmenovala také další tři nové členy správní rady spojené s firmou Time Warner

Personální změny jsou nejnovějším krokem ve snaze o obrat v hospodaření ztrátové CME. Ta nyní prochází nejobtížnějším obdobím ve své historii poté, co řada zákazníků na klíčovém českém trhu odmítla její strategii vyšších cen reklamy, napsala agentura Reuters.

Součástí CME je společnost CET 21, která drží licence na vysílání televizních stanic Nova, Nova Cinema, Nova Sport, Fanda, Smíchov a Telka. CME vedle Česka provozuje televize na Slovensku, v Bulharsku, Rumunsku, Chorvatsku a ve Slovinsku.

Společnost CME v loňském roce snížila čistou ztrátu o zhruba polovinu na 281,5 milionu dolarů (5,6 miliardy Kč). Její výnosy klesly o desetinu na 691 milionů dolarů, v samotné České republice se propadly o zhruba 30 procent na 191,8 milionu dolarů.

pmh šeb

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK