Firma Yahoo vykázala v prvním čtvrtletí známky růstu

16.04.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


San Francisco 16. dubna (ČTK) - Americká internetová společnost Yahoo předčila v prvním čtvrtletí letošního roku očekávání, když jevila známky růstu navzdory dvacetiprocentnímu poklesu zisku. Yahoo prosperuje především díky svým investicím v Asii, vzmáhá se ale také prodej reklamy, i když zatím jen slabě, napsala agentura AP.

Příjmy společnosti v prvních třech letošních měsících činily 1,087 miliardy dolarů, což je podle zpravodajského serveru BBC News nejlepší výsledek od roku 2010. Zisk firmy byl 312 milionů dolarů, tedy 29 centů na akcii. Loni to ve stejném období bylo 390 milionů dolarů, tedy 35 centů na akcii.

Příjmy z reklamy stouply oproti stejnému období minulého roku o dvě procenta na 409 milionu dolarů. Mírný nárůst následuje po několika po sobě jdoucích čtvrtletích úpadku prodeje reklamy.

Akcie Yahoo posílily o osm procent na 36,90 dolaru, především díky dobrým výsledkům čínské internetové firmy Alibaba, v níž Yahoo vlastní 24procentní podíl. Právě tento rychle rostoucí čínský internetový gigant a japonská pobočka Yahoo vydělávají skupině nejvíc.

Z úterního sdělení Yahoo vyplývá, že ve čtvrtém čtvrtletí loňského roku příjmy společnosti Alibaba vzrostly o 66 procent na 3,01 miliardy dolarů. Zisky se zvýšily o 110 procent na 1,4 miliardy dolarů. Yahoo podává zprávy o finančních výsledcích čínské společnosti s tříměsíčním zpožděním.

Společnost Alibaba, jejíž hodnota je odhadována na 140 miliard dolarů, by měla letos v USA vstoupit na burzu s největším primárním úpisem akcií (IPO) od debutu sociální sítě Facebook Inc v roce 2012.

Společnost Yahoo se snaží oživit své podnikání pod generální ředitelkou Marissou Mayerovou, která vedení firmy převzala před dvěma roky. Mayerová vylepšila řadu internetových produktů Yahoo, firma se ale stále potýká s problémy, zatímco její rivalové jako Google, Facebook Inc a Twitter Inc vykazují silný růst příjmů.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK