Tesku loni klesly tržby o 4,4 procenta z předloňských 44 mld.Kč

16.04.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 16. dubna (ČTK) - Obchodnímu řetězci Tesco v Česku klesly tržby ve finančním roce 2013/2014 meziročně o 4,4 procenta. Řetězec to oznámil v tiskové zprávě. Výši tržeb ani zisku firma neuvedla. Ve finančním roce 2012/2013 firma vykázala podle výroční zprávy ztrátu 1,12 miliardy korun, tržby Teska klesly o necelá tři procenta na 44 miliard korun.

Zatímco v prvním čtvrtletí uplynulého finančního roku končícího v únoru klesly tržby meziročně o devět procent, v posledním čtvrtletí již obrat rostl o 0,6 procenta. "V České republice pokračovala společnost ve zlepšování nabídky pro zákazníky, která se odrazila ve výsledcích ke konci finančního roku," uvedl řetězec. V celé Evropě Tesco loni vykázalo pokles tržeb o 3,5 procenta.

Tesco pokračovalo v investicích do svých obchodů, když upravilo a zlepšilo přes 70 prodejen. Ve více než 50 prodejnách výrazně zvětšilo prostor věnovaný módní značce F&F. Řetězec také dál rozvíjel službu nákupu přes internet Tesco potraviny online.

Tesco změnilo nabídku i vystavení zboží ve všech středně velkých hypermarketech a velké části supermarketů. Na trh uvedlo přibližně šest set nových nebo inovovaných produktů prodávaných pod vlastní značkou, uvedl generální ředitel společnosti Tesco Česká republika David Morris.

Tesco vstoupilo na český trh v roce 1996. V současné době zde provozuje 232 obchodů, 19 čerpacích stanic a sedm obchodních center. Se 14.000 zaměstnanci patří mezi největší soukromé zaměstnavatele v Česku.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK