Akcie v USA díky Yahoo a Číně dopoledne rostly

16.04.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 16. dubna (ČTK) - Americké akcie dopoledne posilovaly a zisky si připsaly již třetí seanci za sebou. Náladu na trhu podpořily údaje o ekonomickém růstu Číny za první čtvrtletí, které překonaly očekávání. K růstu přispěla hlavně firma Yahoo díky zprávě o růstu příjmů čínské společnosti Alibaba, ve které má podíl.

Index Dow Jones v poledne místního času (18:00 SELČ) stoupl o 0,7 procenta na 16.374 bodů. Širší index Standard & Poor's 500 vzrostl o 0,7 procenta na 1855 bodů. Index technologického trhu Nasdaq zpevnil o 0,8 procenta na 4067 bodů.

Čína, která je druhou největší ekonomikou světa, rostla v prvním čtvrtletí nejpomaleji za 18 měsíců. Růst však byl vyšší, než se čekalo, a v březnu ekonomika vykázala zlepšení.

Akcie Yahoo dopoledne vzrostly o více než sedm procent. Firmě pomohla zpráva, že příjmy společnosti Alibaba, ve které má Yahoo podíl 24 procent, v posledních třech měsících loňského roku zrychlily růst. Díky příznivým výsledkům hospodaření zpevnily i akcie výrobce čipů Intel. Naopak akcie Bank of America kvůli čtvrtletní ztrátě klesly, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK