Kdo jsou lidé, kteří si berou krátkodobé půjčky a proč tak činí?

18.04.2014 | , www.kouzelnapujcka.cz
Komerční sdělení


Možná byste to do nich neřekli, ale krátkodobé půjčky si berou i vaši příbuzní, sousedé či kolegové z práce. A snad pro vás bude překvapením i to, že se tito lidé neobrací na splátkové společnosti proto, že jsou na pokraji finančního vyčerpání a následně i společenského vyloučení. Kdepak, krátkodobá půjčka je pro ně vhodným způsobem, jak si rychle obstarat peníze. Postupte s námi na další řádky, ukážeme vám, že se půjčka s RPSN okolo 1 500 % může vyplatit.

Začněme příběhem jednoho z klientů společnosti Kouzelná půjčka

„O svou předchozí půjčku jsem požádal na Srí Lance. V této zemi jsem strávil celkem 20 dnů s tím, že mi během pobytu byla zneužita platební karta. V internetovém bankovnictví jsem zaznamenal platbu za zhruba 10 000 Kč (později se ukázalo, že k platbě došlo někde v Indii), což byly víceméně všechny peníze, které jsem na účtu měl. Jistě si dokážete představit ten pocit, když se na druhém konci světa ocitnete naprosto bez peněz. V bance jsem sice nahlásil zneužití s tím, že po návratu do České republiky budu transakci reklamovat, jenže já potřeboval peníze hned. Chvíli jsem přemýšlel, jak situaci řešit. Z recepce hotelu, v němž jsem byl ubytován, jsem přes internet požádal  o 4 000 Kč, které jsem hned po připsání na účet vybral v bankomatu. I když už zbytek dovolené nebyl, s ohledem na zážitek se zneužitím karty, nejlepší, díky vám jsem měl na to, abych jej měl z čeho zaplatit.“

Úroky a poplatky výše uvedené půjčky (4 000 Kč na 7 dnů) činily 224 Kč. Tedy zhruba tolik, kolik byste zaplatili za telefonní účet, pokud byste chtěli situaci řešit tím, že si půjčíte např. od někoho z rodiny. A to vše při RPSN 16,17 %!

Do situací, kdy se vyplatí vzít si krátkodobou půjčku, se nemusíte nutně dostat pouze v nějaké exotické lokalitě. Stačí, aby vám zaměstnavatel poslal o pár dnů později výplatu v době, kdy už na účtu nemáte žádné peníze, nebo aby vám dodavatelé neproplatili faktury zrovna na přelomu čtvrtletí, kdy máte odvádět DPH apod.

RPSN 16,55 % vs. poplatek za výběr hotovosti z kreditní karty, co je „víc“?

Co je v tomto případě výhodnější? Požádat online o krátkodobou půjčku s „děsivým RPSN 16,55 %, kterou přeplatíte např. o 100 Kč*, nebo se vydat vystát frontu do banky a požádat např. o kontokorent, spotřebitelský úvěr či kreditní kartu? Jazýčkem na vahách by mohl být i fakt, že jen za samotný výběr hotovosti z kreditní karty (která má sama o sobě RPSN z dlužné částky cca 20 % a více) můžete zaplatit více, než kolik činí celkové náklady na krátkodobou půjčku s RPSN 15,00 %!

O krátkodobé půjčky žádají často lidé, kterým jdou počty opravdu dobře

Čísla hovoří jasně a jsou to i lidé, kteří umí počítat dobře, kdo služeb společnosti Kouzelná půjčka využívá nejčastěji. Jedná se např. o vedoucí pracovníky či státní zaměstnance, jako jsou lékaři a učitelé. Dalšími nejčastěji zastoupenými žadateli o krátkodobou půjčku jsou pak administrativní pracovníci či dělníci z velkých korporací. Nenajdete mezi nimi naopak nezaměstnané, či lidi s nestálým příjmem, tedy skupiny, které byste ve spojení s krátkodobými půjčkami zřejmě tipovali nejdříve a to z důvodu, že jim zodpovědný poskytovatel nepůjčí. Seriózní splátkové společnosti těmto lidem půjčku jednoduše neposkytnou. Krátkodobá půjčka má primárně sloužit lidem, kteří se na krátkou dobu ocitli bez peněz, ne lidem, kteří se s nedostatkem financí potýkají dlouhodobě a u kterých tak hrozí, že nebudou mít na to, aby půjčené peníze splatili. Roli samozřejmě hraje i zodpovědnost splátkových společností, které nechtějí své klienty přivádět do problémů.

„Standardní“ řešení v časové tísni selhávají

Ale zpět k časové tísni. Pokud máte dostatek času, dejme tomu 5 dnů, můžete krátkodobý nedostatek peněz řešit půjčkou od rodiny či známých, žádostí o navýšení úvěrového rámce u kontokorentu či kreditní karty. Co ovšem v době, kdy kolem osmé ranní smutně koukáte na výpis transakcí vašeho běžného účtu, na kterém vám mezi příchozími položkami chybí mzda od zaměstnavatele či platba od dodavatelů, a vy v řádu hodin potřebujete zaplatit v hotovosti dodavateli za nové zboží či platbu za školu v přírodě, kterou jste slíbili svému potomkovi? V tomto případě „standardní“ možnosti finanční pomoci selhávají (pokud tedy nemáte čas na návštěvu pobočky vaší banky či společnou „vycházku“ k nejbližšímu bankomatu, na které budete doprovázet člověka, který vám na nějakou dobu půjčí peníze) a je to právě krátkodobá půjčka, co vám pomůže najít cestu ven ze zapeklité situace.

Zaujala vás možnost rychlého a levného získání peněz? V tom případě navštivte internetové stránky www.kouzelnapujcka.cz nebo volejte na +420 277 277 888.

*demonstrativní příklad půjčky ve výši 2 500 Kč na 5 dnů

 

 

 

Autor článku

Reklamní sdělení

Články ze sekce: Komerční sdělení