Akcie v USA dopoledne díky firemním výsledkům rostly

22.04.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 22. dubna (ČTK) - Akcie ve Spojených státech dopoledne rostly. Náladu na trhu podpořily příznivé výsledky hospodaření některých firem. Dařilo se hlavně technologickým společnostem.

V poledne místního času (18:00 SELČ) index Dow Jones stoupl o 0,6 procenta na 16.545 bodů a širší index Standard & Poor's 500 o půl procenta na 1882 bodů. Index technologického trhu Nasdaq posílil o jedno procento na 4162 bodů.

Videoslužba Neflix zpevnila o více než sedm procent díky zprávě a růstu počtu předplatitelů. Stoupla i sociální síť Facebook díky lepšímu hodnocení jejích akcií analytiky Credit Suisse. Výsledky hospodaření pomohly vzhůru pojišťovně Travelers a strojírenské firmě United Technologies. Naopak McDonald's kvůli poklesu zisku a prodeje v amerických restauracích otevřených nejméně rok oslabil.

Doposud zveřejnilo výsledky hospodaření 20 procent firem z indexu S&P, z toho 63 procent jich překonalo očekávání analytiků u zisku a 51 procenta u příjmů. Analytici však v poslední době většinou své prognózy snížili. Očekává se, že za první čtvrtletí celkový zisk firem stoupl o 1,1 procenta, na počátku roku však analytici čekali za první čtvrtletí celkový růst zisku o 6,5 procenta, napsala agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK