Farmaceutická firma MCD otevře letos v Praze globální IT centrum

23.04.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 23. dubna (ČTK) - Americký výrobce léků MSD otevře letos v Praze globální výpočetní centrum. Centrum zaměstná 200 lidí a investice během prvních tří let fungování přesáhne jednu miliardu korun. Firma to dnes oznámila v tiskové zprávě.

Inovativní centrum pokrývající širokou škálu globálních IT služeb pro pobočky společnosti ve 140 zemích vytvoří ještě letos 100 nových pracovních míst pro IT specialisty a dalších 100 nových míst vznikne po uvedení IT centra do plného provozu v roce 2015.

"Vývoj inovativních léčivých přípravků a řešení v oblasti zdravotní péče je dnes velmi silně propojen s pokroky v informačních technologiích. Pokročilé IT technologie jsou v současné době pro úspěšný vývoj nových léčivých přípravků a jejich výrobu nezbytností," uvedl ředitel centra a viceprezident společnosti MSD John Westby.

Pražské centrum se mimo jiné zaměří na matematické modely, obchodní analýzy a využití mobilních technologií, vývoj podnikových aplikací pro řízení prodeje, výroby, výzkumu a vývoje, ekonomiky společnosti, manažerského a projektového řízení a také podporu klíčových aplikací a infrastruktury.

Farmaceutická firma MSD působí v Česku od roku 1992. Zaměřuje se na biologickou léčbu, oblast vakcín, léčbu diabetu a dalších onemocnění. MSD je obchodní název společnosti Merck & Co s ústředím v americkém New Jersey.

jsa rot

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK