Americké akcie po středečním rekordu dál mírně rostou

01.05.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 1. května (ČTK) - Americké akcie zahájily dnes po třídenním vzestupu mírným oslabováním, během první poloviny dne ale ztráty smazaly a obnovily růst. Investoři jsou ale opatrní a nevidí důvod tlačit akcie příliš dál nahoru poté, co Dow Jonesův index ve středu dosáhl prvního rekordního maxima v tomto roce.

Dow Jones kolem poledne newyorského času (18:00 SELČ) se pohyboval zhruba na úrovni středečního rekordního závěru 16.580.84 bodu. Širší index Standard & Poor's 500 posílil o 0,2 procenta na 1886 bodů. Index technologického trhu Nasdaq byl kolem 4140 bodů s přírůstkem 0,6 procenta.

Od středy akcie posikují optimistická vyjádření centrální banky USA ohledně vývoje ekonomiky po zimním útlumu. Dnes se ale trh vesměs zastavil, protože poslední firemní výsledky nebyly nijak přesvědčivé a trh má obavy z nadhodnocení některých akcií, řekl agentuře Reuters Bruce McCain z Key Private Bank.

Trh podpořily zprávy z ekonomiky. Počet nových žadatelů o podporu v nezaměstnanosti sice minulý týden nečekaně vzrostl, spotřebitelské výdaje ale v březnu rostly nejvyšším tempem za čtyři a půl roku a aktivita v americkém průmyslu se v dubnu zrychlila třetí měsíc po sobě.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK