Ekonomický ředitel Lesů ČR Gaube z firmy ke konci května odchází

11.05.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 11. května (ČTK) - Ekonomický ředitel Lesů ČR Michal Gaube ke konci května ve své funkci skončí. Dohodl se na tom s novým generálním ředitelem podniku Danielem Szórádem. Ten to uvedl v dnešním pořadu ČT Otázky Václava Moravce. Výrobní ředitel Zdeněk Sýkora se podle Szóráda zúčastní vypsaného výběrového řízení o místa čtyř odborných ředitelů. Gaube se do tendru nepřihlásil.

Do tendru se přihlásilo 58 lidí. Výsledky výběrového řízení by chtěl generální ředitel podniku Daniel Szórád oznámit do konce května. Výběrová řízení na ekonomického, výrobně-technického, správního a obchodního ředitele Szórád vypsal 18. dubna, uzávěrka přihlášek byla 29. dubna. V minulosti si šéfové LČR svůj tým sestavovali bez otevřených výběrových řízení. LČR patří polovina lesů v zemi.

Szórád dále řekl, že Lesy ČR vypsaly výběrové řízení na externí právní služby. "Prověřujeme zhruba 30 subjektů, které se přihlásily. Cenově je to minimálně na 50 procentech předchozích služeb," uvedl. V pořadu šéf Lesů ČR informoval, že v současnosti podnik platí advokátům 2500 korun za hodinu.

"Celkově je ale naší ambicí, abychom neutráceli za externí právníky. Chceme u větších právních případů využít i náš právní odbor. Potom ale bude určitý počet případů, kde bude potřeba najmout specialisty," uvedl.

Szórád do státní firmy přišel z pozice manažera polské pobočky švédského nábytkářského impéria IKEA, dříve působil také jako obchodní ředitel lesnické firmy CE WOOD. Ministr Jurečka uvedl, že očekává, že Lesy ČR budou pod jeho vedením fungovat transparentně a budou plnit funkci řádného hospodáře.

sos dp

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK