MMR pošle na rozvoj venkova 133,8 mil. Kč, podpoří 421 projektů

15.05.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 15. května (ČTK) - Ministerstvo pro místní rozvoj (MMR) pošle na rozvoj venkova více 133,8 milionu korun. Celkem schválilo 421 projektů z 1324 přijatých žádostí o dotace z podprogramu Podpora obnovy a rozvoje venkova. Dnes o tom informovala mluvčí resortu Radka Burketová.

"V rámci podprogramu Podpora obnovy a rozvoje venkova bylo zaevidováno 1324 žádostí o dotace v objemu přes 400 milionů korun. Hodnotitelská komise mi následně doporučila ke schválení a k podpisu 421 žádostí v celkové výši přes 133 milionů korun," prohlásila ministryně pro místní rozvoj Věra Jourová (ANO).

Seznam podpořených projektů ministerstvo vzápětí zveřejnilo na svých webových stránkách. Většinou jsou zaměřeny na obnovu a údržbu venkovské zástavby a občanské vybavenosti, úpravu veřejných prostranství, obnovu a zřizování veřejné zeleně, rekonstrukci nebo vybudování zařízení pro volnočasové aktivity, prezentaci úspěšných projektů zaměřených na obnovu a rozvoj venkova a na výměnu zkušeností při jejich přípravě.

"Cílem je prostřednictvím dotace podpořit obnovu a rozvoj venkovských obcí, za předpokladu zapojení obyvatel venkova, venkovských spolků a sdružení při obnově obce v souladu s místními tradicemi," dodala Burketová.

Dnes také končí termín na podávání žádostí o podporu tvorby nových pracovních míst v Moravskoslezském a Ústeckém kraji, na kterou MMR vyčlenilo 300 milionů korun. Statistiky podaných žádostí a jejich objem resort zveřejní v následujících dnech po jejich zaevidování.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK