Ředitelem Besipu se od června stane Martin Farář

19.05.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha/Soul 19. května (ČTK) - Ředitelem oddělení bezpečnosti provozu Besip na ministerstvu dopravy se stane spolumajitel pražské autoškoly Autoconsult Martin Farář. Do funkce by měl nastoupit od začátku června. ČTK to dnes řekl ministr dopravy Antonín Prachař.

Besip nemá ředitele od března, kdy na funkci rezignoval Roman Budský. Stěžoval si na osekání rozpočtu oddělení a omezení svých pravomocí.

"Jmenovací dekret dosud v ruce nemá, ale je už rozhodnuto, že pan Farář bude šéfem Besipu," uvedl Prachař, který je nyní na služební cestě v Jižní Koreji. Oficiálně chce Faráře jmenovat po svém návratu.

Na místo šéfa Besipu vypsalo ministerstvo dopravy výběrové řízení. Právě Faráře jako nejlepšího kandidáta vybrala v pátek výběrová komise, uvedl mluvčí ministerstva dopravy Tomáš Neřold.

Budský vedl Besip od poloviny května 2012 a letos na funkci rezignoval s tím, že se cítí být zbytečný, protože ministerstvo snížilo rozpočet Besipu o 60 procent a projednávalo změny v oddělení za jeho zády. "Navrhovali jsme novou koncepci od podzimu 2012, pak se nám měnili ministři, stále se nic nedělo. Nechali jsme vytvořit novou koncepci v létě 2013, dělala se s Centrem dopravního výzkumu v Brně," řekl Budský.

Ministerstvu se ale prý jevila jako "příliš ambiciózní". "Pak přišel nynější ministr, který začal zpracovávat svoji koncepci, nicméně my jsme k tomu nebyli vůbec přizváni, neměli jsme šanci se k tomu vyjádřit, jak k tomu pojetí, i personálnímu obsazení," uvedl již dříve Budský.

cfr rot

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK