V resortu MZe budou letos vypsány tři velké zakázky za 3,7 mld Kč

21.05.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 21. května (ČTK) - V resortu ministerstva zemědělství (MZe) budou letos vypsány tři velké veřejné zakázky, jejichž celková hodnota dosáhne 3,7 miliardy korun bez daně z přidané hodnoty. Vyplývá to z informativního materiálu předloženého dnes ministerstvem vládě.

Z hlediska vynaložených financí největší ze tří zakázek má být velký tendr Lesů České republiky (LČR) na lesní práce a těžbu dřeva od roku 2015 za 2,22 miliardy korun bez DPH. Vítězné firmy mají pracovat celkem na 204.000 hektarech, což je 16 procent celkové plochy lesů ve správě LČR.

Generální ředitel LČR Daniel Szórád začátkem minulého týdne uvedl, že chce tendr vypsat co nejdříve, aby měl podepsané smlouvy s vítěznými firmami k 1. lednu 2015. Podle něj se chce firma vyvarovat toho, aby na trhu chybělo dřevo, nebo se kvůli včasnému neuzavření smluv zvýšila nezaměstnanost v oboru.

V letošním roce by měla Povodím Odry být zadaná také rekonstrukce vodního díla Šance. Vybudování nového bezpečnostního přelivu na pravém břehu, zvýšení koruny hráze a další práce s tím spojené mají podle odhadu stát 735 milionů korun bez daně. Rekonstrukce by se měla uskutečnit od dubna příštího roku do července 2018.

Státní zemědělský intervenční fond (SZIF), který ročně administruje a vyplácí zemědělské dotace za desítky miliard korun, vypíše výběrové řízení na zajištění úpravy a integrace informačního systému s očekávanou hodnotou 750.000 Kč bez DPH. "Poskytování služeb je nezbytné pro administraci dotačních opatření Společné zemědělské politiky včetně vyplácení finančních prostředků," uvedlo MZe. Tendr by měl byl vypsán do začátku prosince.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK