Deutsche Telekom prý přijal nabídku Softbank ohledně T-Mobile US

29.05.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Tokio 29. května (ČTK) - Německá telekomunikační společnost Deutsche Telekom AG souhlasila s návrhem japonské společnosti Softbank, že od německé firmy odkoupí americkou mobilní divizi T-Mobile US. Uvedla to dnes japonská tisková agentura Kjódó s odvoláním na zdroje z odvětví. Deutsche Telekom vlastní v T-Mobile US, která je čtvrtým největším mobilním operátorem v USA, podíl 67 procent.

Mluvčí Deutsche Telekom odmítl zprávu komentovat a v Softbank nebyl k zastižení nikdo, kdo by se ke zprávě vyjádřil, napsala agentura Reuters.

Podle Kjódó předložil předseda Softbank Masajoši Son návrh na převzetí amerického operátora nejvyššímu vedení T-Mobile a Deutsche Telekom v polovině května a obdržel pozitivní odpověď.

O spojení T-Mobile US a Softbank média spekulují již od počátku letošního roku. Deutsche Telekom v lednu přesunul svůj podíl v americké divizi na nizozemskou holdingovou společnosti, což vyvolalo spekulace, že má zájem firmu prodat. Generální ředitel Deutsche Telekom pak před dvěma týdny uvedl, že je otevřený jakékoliv konsolidaci na americkém telekomunikačním trhu.

Softbank provozuje v USA mobilního operátora pod názvem Sprint. Spojením s T-Mobile US by vznikl silnější konkurent dvěma největším americkým mobilním operátorům, Verizon a AT&T. Cílem Sona je také vytvořit největšího poskytovatele mobilního internetu na světě.

Agentura Reuters s odvoláním na informovaný zdroj tento měsíc také uvedla, že Sprint se setkal se zástupci bank, aby s nimi vyjednal financování nabídky na T-Mobile US. Cena by se mohla pohybovat kolem 50 miliard USD (jeden bilion Kč).

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK