Americké akciové trhy zahájily nový týden smíšeně

02.06.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 2. června (ČTK) - Americké akciové trhy na začátku nového týdne hledají směr a jejich širší index S&P 500 v polovině obchodování prakticky stagnoval.

Dow Jonesův index kolem poledne newyorského času (18:00 SELČ) připisoval zhruba 0,1 procenta na 16.735 bodů. Širší index S&P 500 se pohyboval prakticky beze změn na úrovni zhruba 1924 bodů. Index technologického trhu Nasdaq oslaboval o skoro 0,2 procenta na zhruba 4235 bodů.

Investoři dopoledne důvod k prodeji našli ve zprávě Institutu nákupních manažerů (ISM), podle které tempo růstu aktivity zpracovatelského průmyslu ve Spojených státech v květnu překvapivě zpomalilo. Zhruba kolem poledne newyorského času ale ISM svůj údaj upravil. Podle nových dat se tudíž index aktivity zpracovatelského sektoru namísto poklesu zvýšil, a to na 56 bodů z dubnových 54,9 bodu.

Akcie Broadcom poskočily vzhůru o deset procent, když společnost oznámila, že bude hledat zájemce pro svou divizi vyrábějící čipy pro mobilní telefony.

Americkým akciím se v nedávné době dařilo. Všechny tři indexy za celý minulý týden i měsíc vzrostly. Dow Jones a S&P 500 zaznamenaly měsíční nárůst již čtvrtý měsíc za sebou, upozornila agentura Reuters.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK