Zlatá koruna: Novinkou roku platební karta v mobilu GE Money Bank

10.06.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 10. června (ČTK) - Ve 12. ročníku soutěže Zlatá koruna letos v kategorii Novinka roku zvítězila platební karta v mobilu (NFC) od GE Money Bank. Druhé místo obsadilo refinancování hypotéky Equa bank a na třetím místě skončilo cestovní pojištění s neomezeným limitem od Allianz. ČTK to dnes sdělili pořadatelé.

V kategorii Účty uspěla opět Fio banka se svým osobním účtem bez poplatků. Nejlepší hypotékou se stalo refinancování hypotéky s názvem Vracíme poplatky od Equa bank. V kategorii Úvěry zvítězila Repůjčka Vracíme poplatky Equa Bank. V penzijním spoření získalo Zlatou korunu doplňkové penzijní připojištění Allianz. V kategorii Životní pojištění zvítězilo již pošesté FLEXI životní pojištění Pojišťovny České spořitelny.

Jako nejlepší stavební spoření bylo vybráno Wüstenrot Kamarád plus, mezi platebními kartami zvítězila bezkontaktní platební nálepka GE Money Bank. Dále pořadatelé zvolili vítězem neživotní pojištění vozidla Namíru Kooperativy, Obchodníkem s cennými papíry Patria Direct a Podílovým fondem Active Invest společnosti Conseq IM.

Cenu veřejnosti získal běžný účet Equa bank před stavebním spoření Raiffeisen stavební spořitelny a osobním účtem Fio. Cenu podnikatelů obdržel podnikatelský účet Fio banky před mKontem mBank a úvěrem Cetelem ČR.

Novinkou v soutěži jsou on-line aplikace, které se hned v prvním roce staly druhou nejobsazenější kategorií. "On-line aplikace začínají být klíčovým stavebním kamenem finančních institucí, klienti stále méně vyhledávají kamenné pobočky, jejichž počty včetně zaměstnanců bank postupně redukují," uvedl předseda Finanční akademie Zlaté koruny Michal Mejstřík. Premiérovou účast v On-line aplikacích proměnila ve zlato Fio banka s Fio Smartbanking.

Letošního ročníku soutěže se zúčastnilo 205 produktů od 67 finančních společností. Nejlepší produkty v 15 kategoriích vybírá Finanční akademie složená z 300 finančních odborníků. Zlatá koruna oceňuje nejlepší finanční produkty na českém trhu od roku 2003. Od začátku soutěže se jí zúčastňují všechny významné banky, pojišťovny, leasingové, investiční a další finanční společnosti.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK