Americký dolar po slabé statistice z USA klesá

12.06.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Londýn 12. června (ČTK) - Americký dolar dnes již druhou seanci za sebou klesá vůči koši předních světových měn. Přispěla k tomu nejnovější statistika ze Spojených států, která naznačila, že americká ekonomika ve druhém čtvrtletí možná neroste tak silně, jak se ekonomové až dosud obecně domnívali.

Kolem 17:00 SELČ euro vůči dolaru přidávalo 0,2 procenta na 1,3554 USD. K japonskému jenu však mělo nepatrné ztráty a pohybovalo se těsně nad hranicí 138,03 JPY. Dolar k jenu odepisoval 0,2 procenta na 101,83 JPY. Ke koši šesti hlavních světových měn pak dolar odepisoval asi 0,1 procenta na 80,707 bodu.

Americké ministerstvo obchodu dnes oznámilo, že maloobchodní tržby v květnu stouply ve srovnání s předchozím měsícem o 0,3 procenta. Analytici přitom čekali nárůst o 0,6 procenta. Příznivá však byla revize údaje za duben, která pokles dolaru částečně zbrzdila. Ministerstvo práce pak uvedlo, že počet žádostí o podporu v nezaměstnanosti minulý týden vzrostl a byl vyšší, než se čekalo.

Japonský jen stále těží z příznivých statistických údajů, které byly oznámeny v poslední době. Údaje naznačily, že by japonská centrální banka nemusela přistoupit k dalšímu uvolnění měnové politiky. Banka dnes zahájila dvoudenní zasedání svého měnového výboru.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK