Central Group koupil pozemky za 4,5 mld., chce postavit 1900 bytů

24.06.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 24. června (ČTK) - Developerská společnost Central Group letos koupila pozemky v různých částech Prahy za 4,5 miliardy korun, sedm z nich v širším centru. Developer to dnes uvedl s tím, že na těchto pozemcích postaví až 1900 nových bytů.

Zatím poslední, letošní desátou akvizici uzavřela společnost dnes v Uhříněvsi. "Letošní rok je opravdu rekordní. V širším centru Prahy jsme nakoupili už sedm nových pozemků, další tři pozemky pak v okrajových částech města a o dalších akvizicích intenzivně jednáme. Všechny nákupy financujeme z vlastních zdrojů, bez bankovních úvěrů," řekl šéf společnosti Dušan Kunovský.

Pozemky v širším centru, kde může vyrůst více než 700 bytů, jsou v Michli, Holešovicích, na Smíchově, v Břevnově a ve Vysočanech. Další tři pozemky pro zhruba 1200 bytů jsou ve Stodůlkách, Letňanech a v Uhříněvsi.

Developerovi, který je jedničkou na českém trhu, nahrává odchod řady nadnárodních investorů z Česka v posledních letech. Také menší developeři během krize utlumili své aktivity, na trhu je tak dostatek dostupných pozemků hlavně v širším centru hlavního města.

Central Group staví hlavně v Praze a okolí. Předloni společnost prodala celkem 1309 bytů a zvýšila čistý zisk na rekordních 888,6 milionu korun. Za 20 let působení na trhu firma dokončila 130 rezidenčních lokalit a prodala více než 10.000 nových bytů, domů a parcel.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK