Jak si vybrat nejlepší povinné ručení? Jde to jednoduše

30.06.2014 | , klikpojisteni.cz
Komerční sdělení


Povinné ručení je pro mnoho řidičů nutné zlo. Jeho placení je totiž stanoveno zákonem. Řidiči se pak domnívají, že vynaložené peníze pouze kryjí náklady těch druhých. Víte ale, že se z povinného ručení platí i škoda na zdraví osob, které v autě cestují? Při výběru nejčastěji rozhoduje cena, u jednotlivých pojišťoven se však liší i přístup ke klientům či rychlost řešení pojistné události. Jak si tedy vybrat to nejlepší?

Jedním z ověřených způsobů je samozřejmě dát na reference od známých. Pokud se vám ale nechce zvedat telefon a obvolávat všechny přátele, kteří vlastní auto, je tu ještě jedno řešení. Pojištění si můžete srovnat pomocí online kalkulačky. Skrze pár jednoduchých kroků můžete porovnávat nabídky jednotlivých pojišťoven na trhu. A vybrat si tak povinné ručení na míru. Jeho cena se totiž liší například podle objemu a výkonu motoru, stáří vozidla, stáří řidiče, jeho místa bydliště nebo naježděných kilometrů.

Kalkulačka je šikovným pomocníkem, který nabídne pojištění s nejnižší cenou, a to v pohodlí vašeho domova. Při výběru povinného ručení sledujte i rozsah jednotlivých služeb, které jsou v něm zahrnuty. Například co všechno pojišťovna definuje jako asistenční služby, zda nabízí v ceně i odtah auta či náhradní vozidlo. Za lehčí příplatek totiž lze získat nadstandardní benefity, jako je úrazové pojištění řidiče nebo pojištění zavazadel.

Pozornost byste měli věnovat povinnému ručení i v případě, že cestujete automobilem do zahraničí. Základní služby, které by vám byly k dispozici v případě nehody v ČR, se nemusí vztahovat ke komplikacím v cizině. Nezapomeňte si rovněž před dovolenou zkontrolovat, zda v destinaci, kam se chystáte, platí zelená karta. Ta je uznávána ve většině evropských zemí. Neuspějete s ní ale například v Kosovu.

Na nic tedy nečekejte a srovnávejte. Možná budete překvapeni, kolik můžete na povinném ručení ušetřit.

 

Autor článku

Reklamní sdělení  

Články ze sekce: Komerční sdělení