Cestovní kancelář monmare travel je v úpadku

08.07.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 8. července (ČTK) - Druhá cestovní kancelář letos ukončila svou činnost a vyhlásila úpadek. Brněnská CK monmare travel má v zahraničí 86 turistů, kteří podle vyjádření CK pobyty dokončí v řádném termínu. ČTK o tom dnes informovala Asociace českých cestovních kanceláří a agentur (AČCKA). CK monmare travel patřila mezi menší cestovní kanceláře a působila na trhu od letošního února.

"Vzhledem k nízkým prodejům a cenám na trhu jsme nebyli schopni dále situaci udržet a musíme ukončit činnost," uvedla cestovní kancelář. Internetové stránky společnosti nadále fungují.

Cestovní kancelář podle asociace spolupracuje s pojišťovnou Generali. Klienti, kteří měli odletět ve středu do Turecka, už neodcestují. CK je bude postupně kontaktovat a informovat o postupu uplatnění nároku u pojišťovny.

Nyní má monmare travel v zahraničí 86 turistů, z toho 21 v Turecku a 65 v Bulharsku. Ti mají své pobyty i zpáteční letenky uhrazené, pobyty dokončí v řádném termínu a repatriace prý nebude nutná.

"Podle odhadů je pojistný limit CK cca 6,300.000 Kč a cestovní kancelář je přesvědčena, že pokryje veškeré oprávněné nároky klientů," uvedla tajemnice AČCKA Kateřina Petříčková.

První cestovní kancelář, která v Česku letos ukončila svou činnost, byla v květnu CK CONTI. Kvůli finančním problémům na sebe podala návrh na insolvenci.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK