Novým šéfem IT divize České pošty je ode dneška Pavel Chyla

14.07.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 14. července (ČTK) - Novým vrchním ředitelem Divize informačních a komunikačních technologií (ICT) České pošty je ode dneška bývalý ředitel Czech Coal Services Pavel Chyla (50). Nahradil Miroslava Krejčíka, který z funkce odešel ke konci června. ČTK to dnes řekl mluvčí pošty Ivo Mravinac.

Chyla se před nástupem do České pošty jako živnostník věnoval koučinku v oblasti ICT či strategického řízení. V Czech Coal Services působil od roku 2009 do loňska. Ředitelem se stal v roce 2010. Svoji profesní kariéru začínal jako hlavní inženýr závodu informatiky v Mostecké společnosti.

Chylův předchůdce, bývalý šéf Vojenského zpravodajství Krejčík, do státního podniku nastoupil loni v září po rezignaci Tomáše Ječného. V podniku měl nastavit pravidla, rozpočty a zabezpečit jeho další směřování v oblasti poštovních technologií.

Státní podnik Česká pošta, o kterém se uvažuje jako o hlavním poskytovateli IT služeb pro státní správu, má roční tržby téměř 20 miliard korun. Provozuje kolem 3200 poboček a zaměstnává přes 32.000 lidí. Novým generálním ředitelem pošty je od letošního června Martin Elkán.

jsa jw

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK