Microsoft prý chystá největší propouštění za pět let

15.07.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 15. července (ČTK) - Americký softwarový gigant Microsoft plánuje největší propouštění za pět let a své kroky v tomto směru oznámí zřejmě už tento týden. Sdělila to agentura Bloomberg s odkazem na informované zdroje z firmy. Rušení míst u Microsoftu bude souviset s integrací mobilní divize finské Nokie, jejíž převzetí společnost dokončila letos na jaře.

Microsoft bude rušit místa v divizi Nokia a v oblastech, kde se jeho aktivity překrývají s operacemi této divize. Méně zaměstnaných bude potřebovat i v marketingu.

Od převzetí hlavní součástí Nokie má Microsoft 127.000 zaměstnanců, mnohem více než jeho hlavní konkurenti Apple a Google. Analytici a investoři očekávali, že šéf firmy Satya Nadella sáhne k propouštění, které by mělo být ve firmě největší od roku 2009 a možná bude úplně největší, uvedl Bloomberg. Před pěti lety Microsoft zrušil 5800 pracovních míst.

Nadella minulý týden rozeslal zaměstnancům oběžník, v němž slíbil "zeštíhleni organizace a podnikových postupů", k očekávanému rušení míst se ale podle agentury Reuters vyjádřit odmítl. Řekl, že podrobnější otázky k novému finančnímu roku, který začíná tento měsíc, probere v rámci výsledkové zprávy za poslední čtvrtletí, která vyjde 22. července.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK