ČSA od poloviny září zavedou linku do Göteborgu

22.07.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 22. července (ČTK) - České aerolinie od poloviny září zavedou linku do Göteborgu. Do švédského velkoměsta bude pokračovat večerní let z Prahy do Hamburku. Celkem poletí šestkrát týdně s výjimkou soboty. V tiskové zprávě to uvedl dopravce. Na let s ČSA nasadí vrtulové letadlo ATR 72.

„Mezi Göteborgem a Hamburkem neexistuje přímé letecké spojení, i když potenciál a poptávka po této službě na švédském i německém trhu je," uvedl Jozef Sinčák, místopředseda představenstva ČSA odpovědný za obchod a marketing. Cestující z Prahy do Švédska a naopak nebudou muset z letadla vystupovat. Po 25 minutách, během kterých budou odbaveni vystupující a noví pasažéři, bude spoj pokračovat dále v letu, dodal dopravce.

Letadla na Trase do Hamburku budou od 15. září z Prahy odlétat v 17:40 a v Hamburku budou v 19:40. Do Göteborgu poté přiletí ve 21:10. Podle dosavadních zkušeností Českých aerolinií je totiž výrazně větší zájem o lety ze strany německé klientely než z Česka. Je proto výhodnější odletové časy otočit a nelétat do Německa z Prahy dopoledne, ale naopak nabídnout německým byznysmenům let brzy ráno do Prahy a odpolední návrat do Hamburku, řekl ČTK mluvčí dopravce Daniel Šabík.

Podobně koncipované jsou i odletové časy mezi Hamburkem a Göteborgem. Letadlo ČSA totiž ve Švédsku přenocuje a do Německa odletí v 7:15. Dopravce tak cílí především na švédské obchodní cestující. Zájem ale předpokládá i u dalších klientů, protože Švédové rádi jezdí do Hamburku za nákupy, dodal Šabík.

Další z novinek, kterou tuzemské aerolinie v poslední době oznámily, je provoz pravidelné linky do maďarského lázeňského města Hevíz, kam začnou létat 28. července. Kvůli nepokojům na Ukrajině a s ním spojeným poklesem poptávky naopak ČSA omezily počet letů do destinací v regionu. Dopravce tak například ubral dvě týdenní frekvence do Kyjeva a na linkách do Ruska podle zájmu cestujících nasazuje menší letoun A319 místo A320.

Autor článku

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK