Do dozorčí rady ČEZ přijde na místo Babišova muže právník Šťastný

24.07.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 24. července (ČTK) - Do dozorčí rady energetické společnosti ČEZ přijde právník Robert Štastný, kterého nominovala KDU-ČSL. Nahradí jednoho z pěti lidí spojených s hnutím ANO, které do dozorčí rady dosadilo koncem června ministerstvo financí. ČTK to řekl ministr financí Andrej Babiš, jméno sesazené osoby ale neuvedl. Nominaci Šťastného ještě musí projednat vládní výbor pro personální záležitosti.

"Budeme tam muset pustit nějaké místo z těch pěti," řekl dnes Babiš. Podle informací ČTK nominovalo ANO do dozorčí rady náměstka ministra obrany Jiřího Borovce, dále Jiřího Tyce a Lubomíra Charváta, kteří měli na starosti energetický program hnutí, a dva zástupce z Babišova ministerstva financí - prvního náměstka Lukáše Wagenknechta a úředníka Petra Blažka. Jeden z těchto lidí by teď měl v dozorčí radě skončit.

Lidovci po valné hromadě kritizovali ministra Babiše za to, jaké změny ministerstvo financí v dozorčí radě udělalo. Stát má v dozorčí radě osm míst z 12. Pět je spojených s ANO, tři s ČSSD. Zbylí členové rady jsou z řad zaměstnanců. Po červnové výměně dozorčí rady řekl Babiš Hospodářským novinám, že kandidát lidovců neprošel vládním výborem, který musí každého kandidáta do dozorčích rad odsouhlasit.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK