Americké akcie dopoledne klesly kvůli firemním výsledkům

25.07.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


New York 25. července (ČTK) - Americké akcie dnes dopoledne oslabovaly kvůli neuspokojivým výsledkům některých podniků. Poklesu akciového trhu nezabránily ani příznivé údaje o vývoji zakázek na zboží dlouhodobé spotřeby ve Spojených státech.

Dow Jonesův index, který zahrnuje 30 předních podniků v USA, vykazoval kolem poledne newyorského času (18:00 SELČ) pokles o 0,8 procenta na 16.956 bodů. Širší index S&P 500 dopoledne oslabil o 0,4 procenta na 1979 bodů a index technologického trhu Nasdaq Composite se snížil o 0,6 procenta na 4446 bodů.

Cena akcií největšího světového internetového prodejce Amazon prudce klesla poté, co firma vykázala překvapivě vysokou ztrátu za druhé čtvrtletí. Dolů zamířily rovněž akcie poskytovatele platebních karet Visa, který zhoršil odhad celoročních tržeb.

Ministerstvo obchodu USA dnes oznámilo, že zakázky na zboží dlouhodobé spotřeby v červnu stouply o 0,7 procenta. Analytici přitom počítali s růstem o pouhých 0,5 procenta. Údaje podle agentury Reuters podporují očekávání, že americká ekonomika ve druhém čtvrtletí výrazně oživila z útlumu způsobeného mrazivou zimou.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK