Jediným vlastníkem české RE/MAX se stal její šéf David Krajný

29.07.2014 | , Financninoviny.cz
Zpravodajství ČTK


Praha 29. července (ČTK) - Jediným vlastníkem realitní franšízové sítě RE/MAX v Česku se stal šéf RE/MAX pro Česko a Slovensko David Krajný. Krajný, který dosud vlastnil 90 procent licence RE/MAX pro ČR, koupil zbylých deset procent od Petra Topinky. ČTK to dnes sdělila společnost. RE/MAX je jednou z největších tuzemských realitních sítí.

"Mám několik dalších projektů, na které se chci nyní plně soustředit. Z toho důvodu jsem se rozhodnul můj podíl v RE/MAX ČR prodat," uvedl Topinka. Finanční stránku transakce společnost neuvedla.

Situace RE/MAX na slovenském trhu zůstává nezměněna. Krajný vlastní 60 procent značky a Richard Churý, regionální ředitel RE/MAX SR, 40 procent.

Společnost RE/MAX působí na českém trhu od roku 2005. Disponuje 117 kancelářemi s téměř 1200 makléři, v nabídce má v průměru 15.000 nemovitostí. Krajný získal takzvanou master franšízu pro český trh poté, co v Česku vybudoval v 90. letech obchodní síť žvýkaček Wrigley. Na slovenském trhu má RE/MAX 40 kanceláří, ve kterých pracuje 253 makléřů.

Společnost RE/MAX (Real Estate Maximum) byla založena roku 1973 v americkém Denveru a je leaderem světového trhu s nemovitostmi. Pracuje formou franšíz. Společnost má 6299 kanceláří v 90 zemích světa.

Autor článku

 

Články ze sekce: Zpravodajství ČTK